به گزارش خبرگزاری مهر، مجری طرح توسعه فاز 12 پارس جنوبی گفت: فاز 12 پارس جنوبی که معادل 3 فاز استاندارد پارس جنوبی است، ظرفیت تولید 3 میلیارد فوت مکعب گاز را در روز دارد. نخستین سکوی این فاز که هم اکنون با 91 درصد پیشرفت در شرکت تاسیسات دریایی در حال ساخت است، کمتر از دو ماه آینده آماده حمل و نصب در دریا می شود
رسول فلاح نژاد درباره روند عملیات حفاری این فاز بزرگ مرزی گفت: عملیات حفاری سکوی A فاز 12 همچنین عملیات حفاری سکوی C نیز با حفر 10 حلقه چاه به پایان رسیده و تا دو ماه آینده عملیات اسیدکاری چاه های این سکو نیز به پایان می رسد. سکوی B نیز حفاری آن در دست انجام است و سکوی D نیز حفاری آن تا چند ماه آینده انجام خواهد شد. و درمجموع 45 حلقه چاه در چهار سکوی این فاز با هدف تولید روزانه 81 میلیون مترمکعب گاز ترش حفاری می شود.
آغاز تولید زودهنگام از فاز 13 پارس جنوبی در خرداد 92
مجری طرح توسعه فاز 13 پارس جنوبی از آغاز تولید زودهنگام از فاز 13 پارس جنوبی در خرداد 92خبر داد و با اشاره به پیشرفت 60 درصدی بخش خشکی فاز 13 رجب، گفت: نصب تجهیزات سنگین فاز 13 پارس جنوبی در حال اجراست و هفته گذشته برج های 450 تنی این فاز (سنگین ترین نصب در میان فازهای 35 ماهه پارس جنوبی) انجام شد.
علی ارزنده با بیان این که خطوط لوله دریایی این فاز به طول 104 کیلومتر در حال پوشش دهی است، گفت: به زودی این خطوط اجرایی می شود، ضمن آن که پوشش دهی لوله های چهار اینچ به پایان رسیده و پوشش دهی لوله های 36 اینچ در حال انجام است. کشتی لوله گذار برای نصب لولهها در دریا تست شده و پس از آماده شدن لوله ها عملیات لوله گذاری آغاز می شود. اولین چاه توصیفی پس از گذشت 210 روز و دومین چاه روز پس از گذشت 56 روز به گاز رسید و حفاری این دو چاه انجام شد.
سکوهای فازهای 17 و 18 قبل از پایان تابستان نصب می شوند
مجری طرح توسعه ای فازهای 17 و 18 پارس جنوبی از آغاز فعالیت های آماده سازی حفاری سکوهای سوم و چهارم فازهای 17 و 18 پارس جنوبی خبر داد و گفت: سکوهای اول و دوم فازهای 17 و 18 پارس جنوبی سکوهای اصلی این فازها محسوب می شوند که تا پایان تابستان امسال این دو سکو در دریا نصب خواهند شد. سکوی سوم و چهارم که جزو سکوهای اقماری این فازها محسوب می شوند به منظور حفظ تولید به بهره برداری خواهند رسید.
حسن بویری با بیان اینکه کل طرح توسعه فازهای 17 و 18 پارس جنوبی تا کنون 67.17 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، تصریح کرد: پیشرفت پالایشگاه در بخش خشکی تاکنون حدود 80.94 درصد، ساخت سکوهای دریایی 81.49 درصد، ساخت خطوط لوله 90.16 درصد و حفاری 65.17 درصد بوده است. بارگیری پایه ی سومین سکوفازهای 17 و 18 پارس جنوبی در بندرعباس( محل ساخت سکو و پایه سکوها) انجام شد و اکنون عملیات نصب این پایه در عسلویه آغاز شده است.
رکورد جهانی حفاری در دست ایران
مجری فاز 13 پارس جنوبی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران با بیان مطلب بالا گفت: ایران به رکورد جهانی حفر حفره 1.4/12 به دست آورد. رکورد حفر حفره 1.4/12 در جهان شش روز است و ایران هم به کمک متخصصین صنعت نفت ایران توانسته است ظرف مدت شش روز حفر حفره 1.4/12 را در فاز 13 پارس جنوبی انجام دهد.
علیرضا ارزنده ادامه داد: اینجا(منطقه پارس جنوبی) انجام حفاری ها برای پول نیست بلکه برای احقاق حقوق است و به همین خاطر به راحتی می شود برای احقاق حقوق مان رکوردهای جهانی را پشت سر بگذاریم.
بازدید مدیران کمیته مشترک سازمان انرژی اتمی و صنعت نفت از پالایشگاه پنجم
مدیران کمیته مشترک سازمان انرژی اتمی و صنعت نفت از فازهای 9 و 10 مجتمع بازدید کردند که شرایط پالایشگاه پنجم برای بازدیدکنندگان تشریح شد. در این پالایشگاه گاز ورودی به پالایشگاه پس از جداسازی از میعانات گازی به چهار واحد عملیاتی هرکدام به ظرفیت 8/13 میلیون مترکعب منتقل و طی فرایند شیرینسازی گاز، نمزدایی، بازیافت اتان، تصفیه اتان، جداسازی، پالایش و ذخیرهسازی پروپان و بوتان تصفیه میشود.
روزانه 50 میلیون متر مکعب گاز تصفیه شده توسط یک خط لوله 56 اینچی وارد شبکه سراسری میشود و 80 هزار بشکه میعانات گازی نیز پس از عبور از دو واحد تثبیت میعانات گازی به مخازن ذخیرهسازی جهت صادرات ارسال میشود.
نظر شما